Ervaring Liveshow en het conservatorium

25 Nov 2011

Ik krijg van veel mensen de vraag hoe het nu is, hoe het gaat op het conservatorium en hoe ik de avond van “sta op tegen Kanker” heb ervaren. In deze blog wil ik op deze vragen graag antwoord geven!

Via M. Lous op Facebook

Het conservatorium tot nu toe
De eerste tentamenweek zit erop, maar hoe is het gegaan? Op één 6,1 na, heb ik alles voldoende en boven de 7. Het was in het begin wel wennen, maar ben nu echt lekker bezig op de opleiding. Het ‘met je hobby bezig zijn’ went al aardig. Eigenlijk gaan alle vakken goed, en zie ik nog nergens echt een ‘beperking’ in. Het valt soms niet echt uit te leggen hoe dankbaar ik ben, in het feit dat ik op het conservatorium mag studeren, ik geniet hier echt van. Ook nu ik zie dat dit echt is wat ik wil, en nog creatiever met muziek bezig ben dan alleen een instrument bespelen. Nu zijn we met de 2e periode begonnen, en deze word nog uitdagender; oftwel nu begint het echt. Met oa. “Mixing en Producing” moeten we nu een eigen productie maken. wij kregen alleen een tempo en wat samples mee, verder moest jijzelf een song bedenken met behulp van die info/materialen. Gisteren was deze goedgekeurd en moet ik lyrics gaan bedenken, en word het volgende week in de studio op school opgenomen. Je moet zelf de muzikanten en vocalisten regelen voor deze opname, zoals een producer ook hoort te doen. Allemaal leuk dus! Ook ben ik buiten school bezig met het produceren van eigen nummers en remixes, luister HIER mijn laatste producties terug!

Liveshow sta op tegen kanker

De Liveshow van Sta op tegen Kanker was super gaf. Degene die mij op Twitter volgen, hebben al wat Tweets en foto’s voorbij zien komen. (indien niet klik HIER). Allereerst was alles perfect geregeld vanaf het punt dat wij aankwamen. Je had een gastvrouw die je begeleidde, en er werd geholpen met opbouwen etc. En toen stond je ineens tussen al die artiesten, die je normaal nooit ziet! VanVelzen, Angela Groothuizen etc. Toen was de eerste repetitie, en die ging eigenlijk heel goed. Het drumstel werd opgereden, en ik kon zitten. op dat moment kwam Xander de Buisonje aanlopen en zag meteen dat ik, net als Rick Allen van de band Def Leppard, met 1 arm drumde, en begroette me, handje, schouderklopje etc. Cool toch? Na die repetitie was het visagie in, eten en de generale. Uiteindelijk om 20:30 begon het, en stond ik backstage mee te kijken tussen Jeroen van der Boom, Noortje Herlaar, Brigitte, Eric van Tijn, Angela Groothuizen, Art Rooijakkers en nog meer! Echt heel gaaf! Het is toch het wereldje waar je uiteindelijk in wil komen! We keken met z’n allen mee via een groot beeldscherm backstage. Toen was ik aan de beurt.. toen ging even de adrenaline pompen! Ik kon niet wachten. Ik ging zitten, kreeg het sein.. en begon een basis beat te drummen, waarbij de “Kleinsma en van Tijn band” mee begon te spelen. (helemaal te gek!) Voordat ik iets moest zeggen gingen alle mensen met kanker nog eens door je hoofd, die je heb leren kennen en sommige ook zijn overleden en het gevecht tegen kanker hebben verloren. Toen kwa het besef dat we met z’n allen op moeten staan tegen kanker, en het onderzoek naar kanker te steunen. Toen was ik, ik zei mijn statement op en begon mijn drumsolo. ik was nog maar net begonnen, en toen begonnen mensen al mee te klappen! Dat gaf een heel warm gevoel van binnen. Ik drumde tegen kanker.. en dat was ook aan mijn gezicht te zien tijdens het drummen..uhum… Na de solo drumde ik nog zacht verder tot dat gedeelte van de show klaar was en ging ik weer backstage. Dan krijg ineens complimenten van mensen waar je best tegenop kijkt, Eric van Tijn, Jeroen van der Boom etc. Echt heel gaaf. Uiteindelijk was het een heel bijzonder moment. Sommige vonden het te kort, ik vond het geweldig om voor meer dan 1,1 miljoen mensen in Nederland mijn statement uit te dragen! Ik wil graag de KWF en Icare Productions bedanken voor de avond, dat ik deel mocht zijn van deze show. Het was een heel bijzondere show/avond! Kijk hierboven het drumstuk terug, en hieronder de hele aflevering van “sta op tegen kanker”

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Comments

comments

Endorsements:© 2015 OneArmed Official by Alex Wegman | Jump To Top